Kehribar Nedir?
Baltık Kehribarı Nedir?
Baltık denizi, dünya üzerindeki bilinen en büyük kehribar yataklarına ev sahipliği yapar. Çam ormanları iklim değişikliği ile beraber sular altında kaldığından dolayı baltik kehribarının en büyük rezervi Baltik denizidir. 11bin yıldır kullanılan kehribar rezervine sahip olan Baltık denizi ve çevresinde yer alan ülkeler, Baltık kehribarı açısından oldukça zengin bir üretime sahiptirler.
Baltik Kehribarının Önemi
Baltik kehribarı içerisinde %3 ila 8 arasında değişen miktarda süksinat asit bulunmaktadır. Reçinesinin kuruması ile kehribar oluşan çam ağacı cinsine Pinus Succinifera adlandırılırken, kehribar da succinum olarak adlandırılmaktadır.
Günümüzden uzun yıllar önce Baltik bölgesinde kehribarın çok ve değerli olmasının sebebi, iklim değişimi ve sıcaklıkların yükselmesi sebebiyle çam ağaçlarının yüksek oranda ve kaliteli şekilde reçine üretmiş olmasıdır. Ağaçların gövdelerinde meydana gelen kırık ve çatlaklar dahi ağacın yoğun reçine salgılamasına sebep olurken günümüzde maalesef bu ağaçlardan yeryüzünde bulunmamaktadır. Bu sebeple Baltik kehribarı oldukça önemli ve değerli bir taş olmaktadır.
Baltik Kehribarının Farkı
Baltik kehribarı, diğer tür kehribarlar ile aynı amaçlarla kullanılmaktadır. Ancak uzun süreli gözlemler sonunda fark edilmiştir ki etkisi normal kehribarlara göre çok daha yüksektir. Kısa süre içerisinde etkisini göstermektedir.
Bu kehribarın, sahip değiştirmemesi son derece önemlidir. Değişiklik halinde yeni enerjiye adapte olma süreci uzun olacaktır.